INFÖR BESÖKET

Avbokning sker senast 24 timmar innan avtalad tid. Ett uteblivet besök innebär förlorad inkomst för mig. Ju tidigare jag får en avbokning desto större chans har jag att hitta en kund som kan ta er plats. Sker avbokning senare än 24 timmar debiteras hela kostnaden för besöket.

Ny tid kan bokas när betalning för det uteblivna besöket inkommit.


Rastning

När ni kommer till mig ska hunden vara rastad och låt gärna hunden få möjlighet att kissa innan ni går in. En behandling kan ta några timmar och är hunden nödig har blir besöket jobbigare än nödvändigt.

Hälsa 

Har din hund någon allergi, ledbesvär eller annat hälsorelaterat som kan vara bra att veta? Tala om det vid bokning. Ta gärna med eget godis vid allergi eller känslig mage. 

Parasiter

Jag tar inte emot hundar med ohyra/parasiter då det kan smitta andra hundar. Om din hund har parasiter måste tiden ombokas. Vid nästa besök ska hunden vara behandlad och fri från detta. Om ohyra/parasiter upptäcks under ett besök tas en saneringsavgift ut på 500kr.

Löptik

Löptikar är välkomna men vet du om att din tik brukar tycka att löpen är jobbiga råder jag dig att boka om tiden. 

Trimning

Trimraser ska inte ha badat på minst två veckor innan besöket. Är pälsen nybadad släpper den inte lika lätt och trimningen blir svårare att genomföra

Tovor

Jag utför så lite tovutredning som möjligt. Detta för att göra besöket så skonsamt och behagligt som möjligt för din hund. Har din hund mycket tovor eller tovor som sitter nära huden kommer dessa klippas bort. Tala gärna om vid bokning om din hund har mycket tovor så tiden på besöket kan anpassas efter detta. Önskas en speciell frisyr/längd behöver pälsen vara tovfri.

Sällskap

De flesta hundar blir lugnare och mer samarbetsvilliga om husse och matte inte är med under besöket och det ger dessutom mig större möjlighet att bygga en stark relation med hunden. Vid valpbesök, nybörjare eller ombörjare är matte eller husse ofta en stor tillgång. 

Taste The Countryside - www.tastethecountryside.se/

Medans din hund är hos mig så kan du passa på att ta en tur på slingriga vägar med vacker natur och besök vår gröna affärsgata där du hittar inredning, mode, blommor, choklad, mathantverk, konst, textil, vintage, loppis, keramik och böcker.


NÄR ÄR DET LÄGE ATT AVBOKA EN TID?

Har din hund nyligen varit sjuk?

Besök hos veterinär och allmänpåverkad kan vara tufft för hunden. En längre tids återhämtning är viktigt. Har du en tid hos frisör inom en månad rekommenderar jag att avboka och boka en ny tid längre fram.

Har din hund varit med om ett trauma nyligen som tydligt påverkat din hund? Ge din hund lite extra tid för återhämtning!

Även fast ett salongsbesök kan tyckas simpelt kan din hund associera vissa ljud eller någon typ av hantering med något obehagligt den nyss varit med om. Detta kan ställa till med rädsla som sedan kan följa med till nästa besök.

  • Besök hos veterinär där hunden visat uppenbar rädsla & obehag
  • Dålig i magen (oavsett om det är smittsamt eller ej)
  • Minsta tecken på Kennelhosta (även vaccinerade hundar kan få kennelhosta)
  • Ett trauma = obehaglig upplevelse. Ex: attackerad av annan hund, bortlämnad hastigt, nytt hem, rädsla vid högt ljud, inlagd hos veterinär.
  • Löp eller skendräktig OM tiken inte är sig själv eller känner obehag vid hantering.
  • När inte hunden är riktigt sig själv, låg, drar sig undan, minska aptit

Vet ni med er att er hund har en tid hos veterinären för en operation eller undersökning som ni vet att er hund kommer att tycka är obehagligt. Boka in en tid INNAN hos frisören. Efter en operation kanske inte dusch/bad är möjligt och pälsvård får komma i andra hand för att låta hunden vila och återhämta sig. Då är det väldigt bra om pälsen är fixad och tovfri.

Tips!

Har din hund problem med kloklipp och ni har tid hos veterinär där hunden kommer ges lugnande eller sövas? Be alltid om kloklipp! Vissa kliniker erbjuder detta gratis och vissa tar lite betalt. Men det är så bra att göra det när hunden sover gott så kan de göras ordentligt!

Alla rättigheter reserverade 2021
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!